f borito

„Fehér liliomszál” címmel jelent meg Kovács László népzenész gyermekeknek szóló CD-je. Az óvodás, és általános iskolás korosztályt megszólító válogatás gyermekdalokat, népi gyermekjátékok dalanyagát, népszokások dalait, népmesét és mondókákat tartalmaz,kb.15 féle magyar népi hangszer kíséretében. A borítón található szövegmelléklet, az egyes műsorszámokban használt hangszerek felsorolása elősegíti a dallamok elsajátítását, a népi játékok, népszokások, a népi hangszerek megismerését.

Közreműködik: Pavella Krisztina - népdalénekes

A CD időtartama: 61’52”

 

cimbora1A Cimbora Népzenei Műhely működésének 10. évfordulója alkalmából Vígságszerző címmel jelent meg a Cimbora Együttes első önálló CD-je 1999-ben, melyen az együttes magyar tájegységek autentikus népzenei hagyományaiból válogat, megszólaltatva azok jellegzetes hangszereit.

Tiszta forrásból1991-ben jelent meg a Magyar Folk Trió első Cd-je, amely egy párizsi rádiófelvétel alkalmából készüt.

 

 

 

 

 

cdborito 1Versegyházi  kert alatt címmel 2020 októberében jelent meg a Veresegyházi Népdalkör és Férfikórus első CD-je.

A lemezen a népdalkör 13 évnyi munkájából válogatva magyar tájegységek népdalai - szerelmes dalok, katonadalok, bordalok - hallhatóak citera, furulya, tekerő kísérettel

 

m borito1

„Muzsikának szép a hangja” címmel ajánljuk Kovács László népzenész CD-jét minden - magyar népzenét, népdalokat, népi hangszereket kedvelő - érdeklődő számára. A lemezen - hangszerbemutató műsorain megszólaló kb. 18 népi hangszer kíséretében - az ország csaknem minden nagyobb tájegységéről válogatva tréfás népdalok, táncdallamok, népszokások dallamai, katonadalok, balladák hallhatóak.

Közreműködik: Pavella Krisztina - népdalénekes

A kazetta időtartama: 61’46”

flts1Ez a korong a Flótás Együttes egy új oldalát szeretné megmutatni, amely egy tükörkép az együttes 2003-2005 közötti munkájáról. A lemezen egy korábbitól eltérő zenei felfogás jelenik meg: a hagyományõrzésre törekvő, feldolgozásokon alapuló moldvai csángó népzene. A lemezen hallható dallamok a mai városi ember és a régmúlt világ hangulati, érzelmi összecsengéséből származnak, ezért több helyen tartalmaz a megszokottól eltérő hangszerelést és előadásmódot, hiszen a cél az együttes önkifejezésének megvalósítása volt.

nyarsapat1

Vígan, vígan, víg angyalom címmel 2018 végén jelent meg a Nyársapáti Népdalkör első CD-je.

A lemezen a népdalkör közel 20 évnyi munkájából válogatva magyar tájegységek népdalai - szerelmes dalok, katonadalok, bordalok, aratódalok - hallhatóak citera, furulya, tekerő, koboz, kaval, dob kísérettel

 

 

DV 001

Által mennék a Dunán címmel 2020 októberében jelent meg a Dunavarsányi Népdalkör első cd-je.
A lemezen magyar tájegységek dallamai mellett tematikus összeállítások is hallhatóak.(aratódalok, szertelmes dalok, katonadalok)
A Cd-n szereplő dallamok a Dunavarsányi Népdalkör közel 3 órányi repertoárjából válogatva az együttes 2015-2020 közötti munkáját mutatja be.